Saturday, July 4, 2009

Ratatouille ラタトゥーユ

Bought bunch of vegetables for ratatouille. I forgot to buy some eggplants but didn't feel like going back to the store....
野菜をいっぱい買ってきました。今日はラタトゥーユ。なすを買うのを忘れたけど戻るの面倒だったので今日は無しで。

Onion, garlic, cherry tomato, zucchini, bell pepper, red radish, green beans, carrots, mushroom, celery, bacon, tomato sauce, chicken bullion, vegetable bullion, white wine, EVOO, salt, pepper, bay leaves
タマネギ、ニンニク、チェリートマト、ズッキーニ、ピーマン、赤かぶ、グリーンビーンズ、ニンジン、マッシュルーム、セロリ、ベーコン、トマトソース、チキンブイヨン、野菜ブイヨン、白ワイン、オリーブオイル、塩、コショウ、ローリエ



Sauteed and stewed for about 40mins.
いためてから40分煮込んで。


with thin spaghetti and fresh basil
細めのスパゲティとバジルと




I have been to most pasta (or Italian) restaurants in Tyler. Here in Tyler (or in the southern part of this country in general), people cook pasta way too soft. NONE of them know the term "al dente"!! Every time I ask the waiter/waitress to make my pasta/spaghetti al dente, they're like "what??". It's kinda sad. They should ask you something like "How would you like your pasta cooked?". It's like they ask you how you want your steak cooked. It's like the waiter don't know the term "rare" at a steak house!!
タイラーのイタリアンレストランはほぼいってみたけど、この町(アメリカ南部の州)では考えられないくらいパスタをゆでます。すっごく柔らかくてまずいです。どこのレストランへ行っても、ウェイター(ウェイトレス)はアルデンテという言葉を知らなくて、アルデンテにしてというと、「は?」っていわれてしまいます。ステーキやで「レア」にしてと言って「は?」って言われるようなものだと思う。

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