Tuesday, June 10, 2008

麻婆豆腐  Mabo Tofu

4月から真夏日になって、今ではもう連日33〜35度のテキサス。夏バテにならないように少し辛い食事をたまにとらないと。ってことで今日は麻婆豆腐。

It's been over 90 degrees here in TX. I need to eat something spicy sometimes. So I cooked some Mabo Tofu (Chinese dish that I cannot get here in Tyler, TX).


材料:
豆腐、豚ひき肉、ネギ、ショウガ、にんにく、豆板醤、甜麺醤、鶏ガラスープ、醤油、酒、塩、コショウ、砂糖、片栗粉。

Tofu, ground pork, green onion, ginger, garlic, Toban Djan, Tien Mien Djan (hope i spelled these right; these are Chinese sauce), chicken broth, soy sauce, sake, salt, pepper, sugar, and potato starch.



で、できました。麻婆豆腐。
and this is Mabo Tofu.


母さんが持ってきてくれたミルキークイーンの上にのせて。
Milky Queen (One of the most finest Japanese rice my mom got me, maybe about $100 for 20lb. bag)


麻婆丼。
Mabo Don. (Don means Donburi - Japanese rice bowl dish, for this one, just Mabo Tofu on rice)


いただきます。まるで昼間みたいだけど、このとき既に夜8時近く。
サマータイムなので明るいです。

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